Nokia 6, Smartphone Pertama Android Nokia!

loading...
Tahun 2017 akhirnya menjadi saksi apabila HMD Global mengumumkan smartphone terbaru Nokia sejak sekian lama dengan pengumuman model Nokia 6, nama model smartphone terpendek setakat ini.

Nokia 6

Peminat boleh menjangka reka bina berkualiti pada Nokia 6. Ia menggunakan badan besi sepenuhnya dari sebuah blok aluminium siri 6000.

Skrinnya sebesar 5.5-inci dengan resolusi HD Penuh diselaputi kaca Gorilla Glass 2.5D.

Kuasa Nokia 6 diperoleh dari pemproses Qualcomm Snapdragon 430, sebuah pemproses kelas permulaan, tetapi ia digandingkan dengan 4GB RAM dan 64GB storan dalaman, spesifikasi yang besar berbanding pemprosesnya.

Kehebatan Nokia 6 ditambah lagi dengan sistem bunyi Dolby Atmos dan dua amplifier terbina di dalam, menghasilkan audio yang bukan sahaja lebih kuat, malah berkualiti.

Tangkapan gambarnya diuruskan oleh kamera 16MP f/2.0 di belakang, bersama kamera 8MP di depan.

Belum ada gambar rasmi dikeluarkan oleh HMD Global, tetapi GSMarena berkongsi koleksi gambar yang diperoleh dari weibo, dengan nombor model TA-1000 dan menjalankan Android 7.0 Nougat.

Nokia 6
Nokia 6
Nokia 6
Nokia 6
Nokia 6

Membawa nama jenama yang sudah dikenali ramai, Nokia 6 bakal dijual dengan harga 1699 Yuan (~RM1100), harga yang agak releven berdasarkan spesifikasi yang ditawarkan serta rekabentuk yang tampak tahan lasak dan kukuh.

Malangnya, smartphone ini cuma difokuskan buat pasaran China sahaja buat masa ini.

Selamat datang Nokia ke dunia Android.

BACA INI JUGA: Nokia 1100 Telefon Paling Laku Di Dunia!

Sumber: thevocket

from SentiasaPanas http://ift.tt/2j7eBLI via IFTTT
SHARE

Author

Hi, Its me Hafeez. A webdesigner, blogspot developer and UI/UX Designer. I am a certified Themeforest top Author and Front-End Developer. I'am business speaker, marketer, Blogger and Javascript Programmer.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Artikel Pilihan

loading...