Senarai Filem Wajib Tonton Januari 2017

loading...
Bagi peminat-peminat tegar filem antarabangsa mahupun filem tempatan, kami senaraikan beberapa buah filem yang mungkin boleh menjadi pilihan untuk tontonan di bulan Januari ini.

Untuk filem-filem hebat wajib tonton bulan Disember 2016, anda boleh menyemak senarai filem wajib tonton Disember.

Jadi, berikut adalah senarai filem yang akan ditayangkan pada Januari 2017!

Eloise
Tarikh Tayangan: 5 Januari 2017

Eloise

Jacob seorang `drifter` yang cuba melarikan diri dari kisah silamnya. Satu hari peguam keluarganya telah menghubunginya untuk memaklumkan yang bapanya telah membunuh diri.

Jacob yang pulang ke rumah mendapati dia bakal mewarisi harta yang banyak tetapi halangan yang dihadapinya adalah dia perlu membuktikan kematian mak ciknya yang dia tidak kenal jika dia mahu mewarisi hartanah.

Mustahil untuk mencari seorang diri, dia telah dibantu oleh rakan-rakannya Dell, Scott dan Pia untuk mencari rekod sijil kematian mak ciknya di pusat mental Eloise yang berkeluasan 900 ekar.

Namun pencarian mereka tidak menjadi seperti yang dirancang, sebaliknya mereka menjadi huru-hara apabila mereka terpaksa berdepan sesuatu yang menakutkan.

The Icebreaker
Tarikh Tayangan: 5 Januari 2017

The Icebreaker

Filem arahan Nikolay Khomeriki ini berdasarkan kejadian sebenar yang berlaku pada 1985 apabila kapal kargo Mikhail Somov terperangkap di lautan ais di Amundsen, Antartika.

A Monster Calls
Tarikh Tayangan: 5 Januari 2017

A Monster Calls

Setiap malam, seorang budak lelaki berusia 13 tahun bernama Conor sering dilawati oleh Monster, iaitu sebuah pokok cemara di belakang rumahnya yang bertukar menjadi makhluk menakutkan pada waktu tengah malam.

Ia memberi amaran kepada Conor yang dia akan menceritakan tiga kisah dan sebagai balasan dia mahukan sesuatu daripada budak itu.

Malam-malam Conor sangat menakutkan tetapi pada waktu siang juga tidak baik. Kesihatan ibunya semakin tenat, manakala dia pula sering menjadi mangsa buli di sekolah.

Allied
Tarikh Tayangan: 5 Januari 2017

Allied

Ketika Perang Dunia II di Casablanca pada 1942, seorang pembunuh bernama Max Vatan dan seorang pengintip Perancis, Marianne Beausejour, telah jatuh cinta dan berkahwin ketika dalam misi untuk membunuh seorang pegawai Jerman.

Arrival
Tarikh Tayangan: 12 Januari 2017

Arrival

Apabila kapal angkasa misteri mendarat di seluruh bumi, pasukan elit telah ditubuhkan untuk menyiasat - termasuk seorang pakar bahasa Louise Banks.

Seluruh manusia terdesak mahukan jawapan yang mana mungkin boleh mencetuskan perang dunia, dan untuk mencarinya Banks perlu mengambil peluang yang mungkin akan mengancam nyawanya dan juga seluruh manusia.

The Bye Bye Man
Tarikh Tayangan: 12 Januari 2017

The Bye Bye Man

Tiga pelajar kolej telah berpindah ke sebuah rumah kampus lama di Wisconsin. Mereka kemudian secara tidak sengaja melepaskan The Bye Bye Man, entiti paranormal yang memburu mereka yang mengetahui namanya.

Ketiga-tiga mereka mesti membantu satu sama lain selepas The Bye Bye Man menguasai minda salah seorang abang pelajar dan mereka mesti merahsiakan kewujudannya.

#Senarai filem wajib tonton Januari 2017 akan kami kemaskini dari masa ke semasa, selamat menonton.

BACA INI JUGA: Filem Hollywood Yang Di Kritik Teruk Tapi Berjaya Dengan Cemerlang

-SENTIASAPANAS.COM

from SentiasaPanas http://ift.tt/2iH0s4i via IFTTT
SHARE

Author

Hi, Its me Hafeez. A webdesigner, blogspot developer and UI/UX Designer. I am a certified Themeforest top Author and Front-End Developer. I'am business speaker, marketer, Blogger and Javascript Programmer.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Artikel Pilihan

loading...