Betul Ke? » Selepas Makan Shaklee, Qu Puteh & Aura White Serentak Gadis Ini Maut

loading...PERAK = Seorang pelajar wanita Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) Ulu Kinta, dilaporkan meninggal dunia serta-merta disebabkan pengambilan makanan-makanan tambahan secara serentak.


     "Al-fatihah buat student nurse semester 6 KSKB Ulu Kinta yang meninggal because of diagnosis 'Consume Alfafa (dedicated) by Shaklee'. Wallahualam. Allah know better about this. Just keep pray for Nor Idayu. Semoga Allah mencucuri rahmat atas rohnya. Aamiin,"


Difahamkan, mangsa, Nor Idayu, dilaporkan mengambil makanan tambahan Shaklee, Qu Puteh dan Aura White secara serentak sehingga mendatangkan kesan sampingan menyebabkan mangsa rebah dan pengsan secara tiba-tiba.

Mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh dan ditempatkan di wad (ICU) kecemasan dan dilaporkan meninggal dunia.

Laporan mengenai tiga jenis makanan tambahan yang popular ini sedikit sebanyak menimbulkan keresahan penggunanya khususnya pengguna wanita di negara ini.


Dan orang ramai menyangkal berita tersebut yang mengatakan produk shaklee merupakan penyebab kematian nurse terbabit:Dan ini merupakan penjelasan sebenar mengapa nurse tersebut meninggal dunia:Kesimpulannya, kisah yang berlegar di media sosial mengenai kematian nurse akibat produk Shaklee adalah auta semata-mata dan bertujuan untuk menjatuhkan reputasi produk tersebut.

Dan kepada anda semua yang mengamalkan pemakanan produk makanan tambahan untuk kesihatan, sila ikuti prosedur atau cadangan pemakanan yang dipaparkan atau diberitahu oleh konsultan produk anda.

SHARE

Author

Hi, Its me Hafeez. A webdesigner, blogspot developer and UI/UX Designer. I am a certified Themeforest top Author and Front-End Developer. I'am business speaker, marketer, Blogger and Javascript Programmer.

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Dah sampai masanya. Bahan itu adalah penyebab sahaja jika berkaitan. Al-Fatihah

  ReplyDelete

Artikel Pilihan

loading...